BBS vahvistaa hallitusta tunnetulla biomateriaalien asiantuntijalla FT Ilkka Kangasniemellä

13.05.2019

BBS vahvistaa hallitusta tunnetulla biomateriaalien asiantuntijalla FT Ilkka Kangasniemellä

BBS – Bioactive Bone Substitutes, ortobiologian innovaattori, ilmoittaa että kokenut FT Ilkka Kangasniemi on hyväksynyt tarjouksen liittyä yhtiön hallitukseen. FT Kangasniemi on huomattava biomateriaalien ja luuimplanttien asiantuntija ja hänen ammattitaitonsa tuo merkittävää lisäarvoa sekä yrityksen että Artebone®-tuoteperheen, luun korvike joka sisältää poron luusta uutettua kasvutekijää, jatkokehityksessä.

cid:a28452c9-3a7f-44e8-9fdf-389297b0d486@eurprd05.prod.outlook.comFT Kangasniemi on pitkän ja edelleen jatkuvan uransa aikana perustanut ja menestyksekkäästi edistänyt lukuisia biomateriaalialan yrityksiä, sekä ohjannut ja osallistunut lukuisiin alan tutkimusprojekteihin. Vuodesta 2009, FT Kangasniemi on ollut biomateriaalitieteen dosentti Turun Yliopistossa, Suomessa, missä hänen vastuualueellaan ovat uusien biomateriaalien kehitys ja osallistuminen niiden menestyksellinen kaupallistaminen. FT Kangasniemellä on yli 30 julkaisua, hän on ollut hakemassa useita patentteja, ollut perustamassa neljä biomateriaaliyritystä ja tuonut menestyksekkäästi useita tuotteita markkinoille.

Pekka Jalovaara, BBS:n toimitusjohtaja, kommentoi ”Tyytyväisinä ilmoitamme, että FT Kangasniemi on hyväksynyt tarjouksemme liittyä BBS:n hallitukseen. Koska FT Kangasniemi on henkilökohtaisesti osallistunut lukuisien biomateriaalituotteiden ja luuimplanttien kehittämiseen ja kaupallistamiseen, hänen asiantuntemuksensa tulee olemaan merkittävä panos onnistuneessa muutoksessa puhtaasta tutkimus- ja tuotekehitysyhtiöstä tulokselliseksi myyntiorganisaatioksi.”

”Yhdistetyn liiketoiminta- ja tutkimusasiantuntemukseni ansiosta, uskon että minulle on muodostunut vahvan ymmärrys, kuinka ja miten teknologioita voidaan soveltaa kliinisissä olosuhteissa, kuten myös prosessista varhaisesta tuotekehityksestä teknologian kaupallistamiseen, missä vaiheessa BBS on nyt. Uskon että kokemuksestani tulee olemaan paljon tukea, kun BBS nyt lähestyy markkinoita Artebonella® ja innolla liityn tämän lupaavan hallituksen jäseneksi” sanoi FT Kangasniemi.

BBS hankee parhaillaan CE-merkintää ensimmäiselle Artebone®-tuotteelle, joka on käyttövalmis ruisku, joka mahdollistaa kaupallistamisen. CE-merkin hakemusprosessi valmistuu vuoden 2020 alkupuoliskolla.

Lisätietoja
Pekka Jalovaara, CEO
Phone: +358 505 52 92 75
E-mail: pekka.jalovaara@bbs-artebone.fi

Hannu Säynäjäkangas, CFO
Phone: +358 405 02 10 92
E-mail: hannu.saynajakangas@bbs-artebone.fi

BBS – Bioactive Bone Substitutes Oyj yhtiöstä
BBS-Bioactive Bone Substitutes Oyj on johtava ortobiologian yhtiö Suomesta. Yhtiön teknologia, Artebone®, on seuraavan sukupolven luun korvike, jonka käyttökohteina ovat luuvauriot ja paranemisongelmat raajoissa kuten kädet ja nilkat, lapaluu ja lantio. Sen ylivoimaiset ominaisuudet johtuvat poronluusta uutetuista kasvutekijöistä yhdistettynä rakenteen tarjoavan TCP (trikalsiumfosfaatti) granuloiden kanssa ja jolla on potentiaalia muuttaa ortopedisia leikkauksia. Ensimmäinen tuote, Artebone® pasta, on valmis ja hakemusprosessi kaupallistamisen mahdollistavan CE-merkin saamiseksi on menossa. BBS:n hyväksytty neuvonantaja Nasdaq First North Ruotsissa ja Suomessa on Stockholm Certified Adviser AB, +46 70 5516 729, info@certifiedadviser.se. Lisätietoja: www.bbs-artebone.fi.