BBS
sijoituskohteena

Strategia

BBS-Bioactive Bone Substitutes Oyj:n (BBS) ydinosaamiseen kuuluu helppokäyttöisten ja käyttövalmiiden luun muodostusta ja paranemista edistävien luunkorvikeimplanttien kehittäminen ja valmistaminen. BBS kehittää, valmistaa ja myy luun korviketta ortopediseen käyttöön globaalisti. Myynnissä ja jakelussa käytetään myös valittuja kumppaneita. Hakemusprosessi CE-merkintää varten on käynnistetty.

Visio

BBS-Bioactive Bone Substitutes Oyj:n visio on olla yksi johtavista kansainvälisistä yrityksistä bioaktiivisten luuimplanttien (ortobiologisten tuotteiden) toimialalla tavoitteenaan hoitaa erilaisia luuvaurioita ja luutumisongelmia.

Missio

BBS-Bioactive Bone Substitutes Oyj tavoittelee asemaa yhtenä johtavista toimijoista luun paranemista parantavien bioaktiivisten implanttien toimialalla. Yhtiö pyrkii tuottamaan osakkeenomistajalle lisäarvoa ainutlaatuisella innovatiivisella tuotekehityksellä ja sen kaupallistamisella nopeasti laajenevilla maailmanlaajuisilla luunkorvikemarkkinoilla.

Kohti tuotetta, jolla on vahva asema markkinoilla

BBS:n työntekijät ovat omistautuneita ja sitoutuneita Yhtiön teknologian kehittämiseen parantaakseen luuongelmien kirurgisen hoidon tuloksia.
BBS-Bioactive Bone Substitutes Oyj on terveysteknologiayritys, joka kehittää innovatiivisia, biologisesti aktiivisia lääkinnällisten laitteiden implantteja ortopediseen kirurgiaan.
BBS:n ydinosaamiseen kuuluu helppokäyttöisten ja käyttövalmiiden luun muodostusta ja paranemista edistävien luunkorvikeimplanttien kehittäminen ja valmistaminen. Luun korvikkeet on tarkoitettu käytettäväksi luukudoksen erilaisten vammojen ja sairauksien hoitoon oma- ja pankkiluusiirteiden sijasta. Erinäiset vammat ja taudit voivat aiheuttaa luihin puutoksia tai muita ongelmia. Näitä ongelmia voi esiintyä esimerkiksi trauma- ja proteesikirurgian ja luustosairauksien yhteydessä.
Tietyt luun paranemisongelmat ja -vauriot edellyttävät joko luunsiirtoa (autografting, allografting) tai luun korvikeimplantin käyttöä.
Erityisesti erilaisista syistä johtuvat luupuutokset ja luutumishäiriöt ovat tavallisia luun ongelmia ortopediassa. Ortobiologiset tuotteet tarkoittavat biologisia materiaaleja, joita käytetään tehostamaan luun, vaurioituneiden lihasten, jänteiden ja nivelsiteiden paranemista.
Ortobiologiset tuotteet tukevat kudosten parantumista hyödyntämällä kehon uudistumispotentiaalia solutasolla ja nopeuttamalla paranemista soveltaen biologiaa tai biokemiaa tuki- ja liikuntaelinten kudosten korvaamisessa. Ortobiologisia tuotteita käytetään nivelkirurgiassa, traumassa sekä pehmytosa- ja selkäkirurgiassa.

Miksi sijoittaa BBS:een

Uusien leikkaustekniikoiden käyttöönotto ja pääosin väestön ikääntymisen aiheuttamat lisääntyneet leikkausmäärät ovat maailmanlaajuisten luunkorvikemarkkinoiden keskeisimpiä kasvun ajureita.
• BBS on lääketieteen tutkimus- ja tuotekehitysyhtiö, joka hakee rahoitusta tuotteensa myyntilupaprosessin valmisteluun sekä myynnin ja markkinoinnin käynnistämiseen.
• Luun korvikkeiden markkinoiden koko on suuri, globaalisti 2,3-2,7 miljardia Yhdysvaltain dollaria.
• Tuotteen ominaisuudet on todettu tieteellisissä tutkimuksissa sekä CE-myyntilupahakemusta edeltävissä kliinisissä testeissä.
• Tuote perustuu 20 vuotta kestäneeseen pitkäjänteiseen lääketieteelliseen tutkimustyöhön.
• Oma tuotantolaitos, joka on FIMEAn hyväksymä proteiiniekstraktin valmistukseen.
Lääketieteen alan tuotekehitys on pitkäjänteistä, viranomaisten valvomaa ja sisältää merkittäviä riskejä. Liikevaihtoa alkaa kertyä vasta kun tuotteelle on tehty tarvittavat vaiheistetut kokeet ja se on saanut tarvittavat viranomais- ja myyntiluvat tuotekehitysvaiheen jälkeen. Tämä voi viedä useita, joissakin tapauksissa jopa kymmeniä vuosia.

Markkina

BBS-Bioactive Bone Substitutes Oyj toimii ortopedisten tuotteiden markkinoilla ja segmentoituu ortobiologisiin tuotteisiin. Ortobiologiset tuotteet tarkoittavat biologisia materiaaleja, joita käytetään tehostamaan luun, vaurioituneiden lihasten, jänteiden ja mm. nivelsiteiden paranemista.
Ortobiologisten tuotteiden myynti oli 4,6 miljardia dollaria (markkinakoko eri lähteissä 4,5 – 6,0 miljardia USD). Vuosittainen kasvu oli 2,4-2,8 prosenttia. BBS:n nykyistä kohdemarkkinaa edustavien luunkorvikemarkkinoiden (allograftin ja synteettisten tuotteiden) koko oli globaalisti noin 2,3 – 2,7 miljardia dollaria. Luunkorvikemarkkinoiden odotetaan nousevan yli 3,6 miljardiin dollariin vuoteen 2024.
Uusien leikkaustekniikoiden käyttöönotto, invasiivisen kirurgian vaatimukset ja lisääntyneet leikkausmäärät ovat maailmanlaajuisten luunkorvikemarkkinoiden keskeisimpiä kasvun ajureita.
Luun korvikkeiden suurimmat markkina-alueet ovat Pohjois-Amerikka, EU ja Aasia. EU:n alueella myynti vaatii CE-merkinnän saamisen ja USA:ssa vaatimuksena on FDA-hyväksyntä.