Listautuminen 2018

Listautuminen

Tärkeitä päivämääriä

Yhtiö lyhyesti

Hankittavien varojen käyttö

Materiaalit

Tiedotteet

Listautuminen

BBS-Bioactive Bone Substitutes Oyj:n First North -listautuminen

BBS-Bioactive Bone Substitutes Oyj:n (”BBS” tai ”Yhtiö”) Listautumisanti (määritelty jäljempänä) on päättynyt. Listautumisannin merkintäaika alkoi 5.2.2018 ja päättyi 18.2.2018. Yhtiön hallitus hyväksyi 20.2.2018 Listautumisannin merkinnät.
Listautumisannissa BBS laski osakeannilla liikkeeseen yhteensä 636 519 Yhtiön uutta osaketta. Listautumisannissa liikkeeseen lasketut osakkeet edustavat noin 12,50 prosenttia Yhtiön osakkeista ja niiden tuottamasta äänimäärästä heti Listautumisannin jälkeen. Listautumisannin osakkeiden merkintähinta oli 5,50 euroa osakkeelta. Yhtiön arvo on noin 28 miljoonaa euroa Listautumisannin jälkeen.
Kaikki merkitsijät saivat merkitsemänsä osakkeet. Listautumisannin osakkeista allokoitui Suomeen 455 958 osaketta ja Ruotsiin 84 815 osaketta. Listautumisannin ennakkomerkinnässä merkittiin 81 835 osaketta 450 092,5 eurolla. Ennakkomerkitsijöinä EAKR-aloitusrahasto Oy, Finha Capital Oy ja Innovestor Kasvurahasto I Ky. Yhtiö päätti maksaa merkintäsitoumuspalkkioina 13911 osaketta. Vanhat osakkeenomistajat eivät myyneet osakkeitaan.
BBS saa Listautumisannista noin 3,5 miljoonan euron bruttovarat. Yhtiön ulkona olevien osakkeiden kokonaismäärä on yhteensä 5 090 520 osaketta Listautumisannin jälkeen. Osakkeenomistajien kokonaismäärä on Listautumisannin jälkeen yli 1150 osakkeenomistajaa. Osakeannilla haetut varat käytetään ensisijaisesti ARTEBONE®:n meneillään olevien CE-merkinnän ja FDA-hyväksynnän hakuprosessien loppuun saattamiseen, kaupallisen tuotannon aloittamiseen ja tuotteen kaupallistamiseen. Varojen käyttö on selostettu tarkemmin Listalleottoesitteessä.
Kaupankäynti Yhtiön osakkeilla alkoi Nasdaq Helsinki Oy:n ylläpitämällä First North Finland -markkinapaikalla kaupankäyntitunnuksella “BONEH” ja First North Sweden -markkinapaikalla kaupankäyntitunnuksella “BONES” 28.2.2018. Osakkeiden ISIN tunnus on FI4000260583.
Yhtiön Nasdaq First North Nordic Rulebook -sääntöjen mukaisena hyväksyttynä neuvonantajana toimii Stockholm Certified Advisers AB.

Tärkeitä päivämääriä

Tärkeitä päivämääriä (ajat ovat Suomen aikoja)

• Listautumisannin merkintäaika alkoi 05.02.2018 klo 9.30
• Merkintäaika päättyi 18.02.2018 klo 24.00
• Annin lopullinen tulos julkistettiin 20.02.2018
• Kaupankäynti osakkeilla alkoi First North Finlandissa ja First North Swedenissä 28.02.2018

Yhtiö lyhyesti

BBS-Bioactive Bone Substitutes Oyj (”BBS”) on suomalainen terveysteknologiayritys, joka on kehittänyt uuden sukupolven innovatiivisen lääkinnällisen tuotteen luuvaurioiden hoitoon ortopedisessa ja traumatologisessa kirurgiassa. Yhtiöllä ei ole liikevaihtoa. BBS-Bioactive Bone Substitutes Oyj on perustettu vuonna 2003. Perustamista edelsi seitsemän vuoden tuotekehitysprojekti Oulun yliopistossa. Yhtiön kotipaikka on Oulu ja henkilöstömäärä 12. Yhtiöllä on lisäksi lääketieteen asiantuntijoista koostuva tieteellinen neuvottelukunta. Yhtiöllä on lääketehdasluvan saanut tuotantolaitos luuproteiiniekstraktille, ja ARTEBONE®-implantin tuotantolinjan ISO 13485 -sertifiointi on käynnissä.

Yhtiön ensimmäinen tuote ARTEBONE® on ruiskussa käyttövalmiina oleva leikkauksessa luun ongelma- tai murtumakohtaan injektoitava tahna. Se on suunniteltu edistämään luun paranemista luonnollisella tavalla hyödyntäen poron luusta erotettuja kasvutekijöitä ja luunmuodostuksen alustana toimivia trikalsiumfosfaatti (TCP) -rakeita. Kaikki prekliiniset kokeet ja kliiniset testit on tehty, ja yhtiö on käynnistänyt CE-merkinnän hakuprosessin. CE-merkintä on edellytys ARTEBONE®:n kaupallistamiseksi EU-alueella. ARTEBONE®:n etuja on, että se vähentää kallista leikkaussaliaikaa verrattuna potilaan oman luun käyttöön ja nopeuttaa potilaan toipumisaikaa sekä alentaa hoitokustannuksia.

Hankittavien varojen käyttö

Yhtiö hakee Listautumisannilla varoja ensisijaisesti ARTEBONE®:n meneillään olevien CE-merkinnän ja FDA-hyväksynnän hakuprosessien loppuun saattamiseen, kaupallisen tuotannon aloittamiseen ja tuotteen kaupallistamiseen. Varoja tarvitaan myös tuotekehityksen jatkamiseen, patenttisalkun kehittämiseen ja ylläpitämiseen, riittävän omarahoituksen varmistamiseen yhtiön strategian mukaisia kasvuinvestointeja varten sekä lisähenkilökunnan palkkaamiseen myyntiin ja markkinointiin. Varojen käyttö selostetaan tarkemmin Listalleottoesitteessä.

Materiaalit

Listalleottoesite
Finanssivalvonnan päätös
Listautumisannin ehdot
Yhtiöjärjestys
BBS Oyj:n Tasekirja (Toimintakertomus, tilinpäätös ja tilintarkastuskertomus 1.1. – 31.12.2017)
BBS Oyj:n Tasekirja (Toimintakertomus, tilinpäätös ja tilintarkastuskertomus 1.1. – 31.12.2016)
BBS Oyj:n Tasekirja (Toimintakertomus, tilinpäätös ja tilintarkastuskertomus 1.1. – 31.12.2015)
Markkinointiesite
Sijoittajaesitys

Tiedotteet

Yhtiötiedotteet ja lehdistötiedotteet

Livetaltiointi: BBS-Bioactive Bone Substitutes yhtiöesittely 6.2.2018 Nordnet Helsingin tiloissa: